Taiturikoulut

HUOM! Taitureiden ja kilpauimareiden ilmoittautumiset aukeavat ma 17.6 klo 12.

Taiturikoulut kehittävät nimensä mukaisesti lasten taitoja altaassa. Ne ovat myös teknisesti vaativampia kuin Vesirallit ja Hait. Taiturikouluissa saavutetaan hyvä uimataito, jolla on turvallista lähteä myös kesäisille vesiretkille ja uimarannoille.

Taitureissa harjoitellaan eri kilpauintilajien uintitekniikoita, vapaa- ,selkä-, perhos- ja rintauintia sekä näiden lajien startteja ja käännöksiä. Nämä taidot luovat pohjaa mahdolliselle kilpauintiuralle. Ensin päästään osallistumaan seuran omiin kisoihin ja sitten halutessaan myös isompiin kilpailuihin.

Taiturikouluista nostetaan uimarin taitojen kasvaessa seuraavaan ryhmään. Taiturikoulu I:sestä nostetaan Taiturikoulu II:seen ja Taiturikoulu II:sesta Taiturikoulu III:seen. Taiturikoulu III:n jälkeen seuraavana on vuorossa kilpauintiryhmä 3.

Pyrimme järjestämään kauden aikana  1-2 seuran sisäistä kilpailua, joihin myös taiturikoululaiset pääsevät osallistumaan ja näyttämään taitojaan.

Varusteiksi uintiharjoituksiin tarvitaan uimalasit, uima-asu ja uimalakki. Viimeistään Taituri III:ssa suosittelemme myös räpylöitä. Juomapullon ottaminen harjoituksiin on suositeltavaa.

Oheisharjoituksia (ulkona pidettävät) varten tarvitset säänmukaiset ulkoliikuntavarusteet sekä juomapullon. Sisällä pidettäviin oheisharjoituksiin tarvitset sisäliikuntavarustuksen (mielellään pidemmät housut kuin shortsit; kengät eivät ole pakolliset) ja juomapullon.

Kaikkiin ryhmiin ilmoittautumiset löytyvät  osoitteesta: www.hameenlinnanuimaseura.net/ilmoittautumiset

Seuraavat lukukauden pituiset Taiturikoulut järjestetään Hämeenlinnan uimahallissa syksyllä 2019.

HUOM! POIKKEUKSENA ensimmäinen kerta 30.7., jolloin kokoonnutaan Ahvenistolla,  Olympiakatu 18-20, pukuhuoneiden edessä 15 minuuttia ennen oheisharjoituksen alkua. Oheisharjoitus pidetään klo 16-17. Hämeenlinnan uimahallille pääsemme viikolla 34. Oheisharjoituksista on tiedotettu vielä erikseen.

Ilmoittautumiset löytyvät tämän sivun vasemmasta palkista ylimpänä, ilmoittautumislomakkeesta löytyy tarkempi tieto kustakin ryhmästä. Ilmoittautuminen syksyn 2019 ryhmiin alkaa 17.6. klo 12 ja lisätietoa ryhmistä on tulossa kesäkuun lopun aikana.

Taiturikoulu 1:

Taiturikoulu I-ryhmässä on tavoitteena oppia vapaa- ja selkäuinnin
tekniikoita ja harjoitella myös rinta- ja perhosuinnin perusteita. Vesitaitavuutta, kuten kelluntoja ja kuperkeikkoja, syvennetään aiemmin opitusta.
Taituri I:sessä pyritään hauskaan oppimiseen leikin kautta.

Ryhmään siirrytään delfiinit-, pyöriäiset- tai hait-ryhmästä, ohjaajan suosituksesta. Uimataito on
tällöin noin 200m (pohjoismainen uimataidon vaatimus) ja myös perustaidot,
kuten kellunnat, kuperkeikat ja liu'ut tulisi olla hallinnassa.

Taiturikoulu 1:n harjoitukset Hämeenlinnan uimahallissa syyskaudella 2019 pidetään kahdelle eri ryhmälle. Ryhmä 1 pidetään torstaisin ja sunnuntaisin. Ryhmä 2 pidetään perjantaisin ja sunnuntaisin.

Ryhmä 1:

Torstai: Uinti klo 16-17, oheistreeni (venyttely) altaalla klo 17-17.15

Ryhmä 2:

Perjantai: Uinti 18-19, oheistreeni (venyttely) altaalla klo 19-19.15

Taiturikoulu 2:

Taiturikoulu 2 -ryhmässä syvennetään kaikkien lajien uintitekniikoita mukaan lukien eri lajien startit, käännökset, liu'ut jne. Erityisesti keskitytään rintauinnin ja perhosuinnin harjoitteluun. Tavoitteena on oppia lisäävesitaitavuutta altaassa, kuitenkin leikin ohella ja hauskaa pitäen.

Ryhmään siirrytään ohjaajan suosituksesta. Ryhmään tulevan uimarin tulisi
osata uida vapaauintia noin 100m ja selkäuintia noin 50m oikealla tekniikalla
(mukaanlukien lähtöhyppy, käännökset, liuku) sekä hallita perusteet rintauinnista ja perhosuinnista.
Myös kaikkien uintilajien potkut tulisi hallita.

Taiturikoulu 2:n harjoitukset syyskaudella 2019 pidetään keskiviikkoisin ja sunnuntaisin.

Keskiviikko: Uinti klo 16-17, oheistreeni (venyttely) altaalla klo 17-17.15

Sunnuntai: Oheistreeni salissa klo 17-17.45 , uinti klo 18-19

Taiturikoulu 3:

Taiturikoulu 3 on ryhmä, jossa opetellaan yhdistämään aiemmin opittuja
asioita kilpauinnin vaatimusten mukaan.

Ryhmään tullaan ohjaajan suosituksesta. Taituri 3 -ryhmään tulevan
uimarin pitäisi osata n. 25 m perhos- ja rintauintia, 100 m selkäuintia ja n.
150 m vapaauintia oikealla tekniikalla.

Taiturikoulu 3:n harjoitukset syyskaudella 2019 ovat tiistaisin ja sunnuntaisin.

Tiistai: Uinti klo 16-17, oheistreeni (venyttely) altaalla klo 17-17.15.

Sunnuntai: Oheistreeni salissa klo 17-17.45, uinti klo 18-19

Kaikille taituriryhmäläisille suositellaan kilpailemisen kokeilemista leikkimielisesti viimeistään kauden loppuvaiheessa. Valmentaja opastaa kilpailun kokeilemiseen erikseen (lisenssittömien uintilajit).

Lisätiedot: jari@hameenlinnanuimaseura.net, puh. 050-4707004

HUOMIO TAITURIT!

Lisätietoja: Jari Mäkäläinen, p. 050 470 7004 (ma-to klo 14-16) jari@hameenlinnanuimaseura.net