Taiturikoulut

Taiturikoulut kehittävät nimensä mukaisesti lasten taitoja altaassa. Ne ovat myös teknisesti vaativampia kuin Vesirallit. Taiturikouluissa saavutetaan hyvä uimataito, jolla on turvallista lähteä myös kesäisille vesiretkille ja uimarannoille perheen tai kavereiden kanssa.

Taitureissa harjoitellaan eri kilpauintilajien uintitekniikoita, vapaa- ,selkä-, perhos- ja rintauintia sekä näiden lajien startteja ja käännöksiä. Nämä taidot luovat pohjaa mahdolliselle kilpauintiuralle. Ensin päästään osallistumaan seuran omiin kisoihin ja sitten halutessaan myös isompiin kilpailuihin.

Taiturikouluista siirrytään seuraavaan ryhmään uimarin taitojen kasvaessa. Taiturikoulu I:sestä nostetaan Taiturikoulu II:seen ja Taiturikoulu II:sesta Taiturikoulu III:seen. Taiturikoulu III:n jälkeen seuraavana on vuorossa kilpauintiryhmä 4.

Pyrimme järjestämään kauden aikana (keväällä ja syksyllä)  1-2 seuran sisäistä kilpailua, joihin myös taiturikoululaiset pääsevät osallistumaan ja näyttämään taitojaan.

Varusteiksi uintiharjoituksiin tarvitaan uimalasit, uima-asu ja uimalakki. Viimeistään Taituri III:ssa suosittelemme myös räpylöitä. Juomapullon ottaminen harjoituksiin on suositeltavaa.

Oheisharjoituksia (ulkona pidettävät) varten tarvitset säänmukaiset ulkoliikuntavarusteet sekä juomapullon. Sisällä pidettäviin oheisharjoituksiin tarvitset sisäliikuntavarustuksen (mielellään pidemmät housut kuin shortsit; kengät eivät ole pakolliset) ja juomapullon.

Seuraavat lukukauden pituiset Taiturikoulut järjestetään Hämeenlinnan uimahallissa Syksyllä 2022.

Kaikkiin ryhmiin ilmoittautumiset löytyvät  osoitteesta: www.hameenlinnanuimaseura.net/ilmoittautumiset

Ilmoittautumiset avautuvat 15.6.2022 klo 9.00


Taiturikoulu 1:


Taiturikoulu I-ryhmässä on tavoitteena oppia vapaa- ja selkäuinnin
tekniikoita ja harjoitella myös rinta- ja perhosuinnin perusteita. Vesitaitavuutta, kuten kelluntoja ja kuperkeikkoja, syvennetään aiemmin opitusta. Taituri I:sessä pyritään hauskaan oppimiseen leikin kautta.

Ryhmään siirrytään Talent-ryhmästä tai ryhmään voi ilmoittautua jos uimataito on vastaavalla tasolla. Uimataito on
tällöin noin 200m (pohjoismainen uimataidon vaatimus) ja myös perustaidot, kuten kellunnat, kuperkeikat ja liu'ut tulisi olla hallinnassa.

Käynnissä olevan taiturikoulun 1 treeniajat löytyvät suomisportista 

Suomisport

Taiturikoulu 2 -ryhmässä syvennetään kaikkien lajien uintitekniikoita mukaan lukien eri lajien startit, käännökset, liu'ut jne. Erityisesti keskitytään rintauinnin ja perhosuinnin harjoitteluun. 

Tavoitteena on oppia lisää vesitaitavuutta altaassa, kuitenkin leikin ohella ja hauskaa pitäen.

Ryhmään siirrytään ohjaajan suosituksesta. Ryhmään tulevan uimarin tulisi osata uida vapaauintia noin 100m ja selkäuintia noin 50m oikealla tekniikalla (mukaanlukien lähtöhyppy, käännökset, liuku) sekä hallita perusteet rintauinnista ja perhosuinnista. Myös kaikkien uintilajien potkut tulisi hallita.

Käynnissä olevan taiturikoulun 2 treeniajat löytyvät suomisportista

Suomisport


Taiturikoulu 3:

Taiturikoulu 3 on ryhmä, jossa opetellaan yhdistämään aiemmin opittuja asioita kilpauinnin vaatimusten mukaan.

Ryhmään tullaan ohjaajan suosituksesta. Taituri 3 -ryhmään tulevan uimarin pitäisi osata n. 25 m perhos- ja rintauintia, 100 m selkäuintia ja n. 150 m vapaauintia oikealla tekniikalla.

Käynnissä olevan taiturikoulun 3 treeniajat löytyvät suomisportista


Suomisport

Kaikille taituriryhmäläisille suositellaan kilpailemisen kokeilemista leikkimielisesti viimeistään kauden loppuvaiheessa. Valmentaja opastaa kilpailun kokeilemiseen erikseen.