Lasten kurssit

HUOM! UUDEN JAKSON ALOITUS SIIRTYY KORONAVIRUSTILANTEEN VUOKSI ETEENPÄIN.

UUSI ALOITUS ON 7-8.11.2020.

PIENIÄ VESIRALLIRYHMIÄ KÄYNNISTYY JO SU 25.10.

Hämeenlinnan Uimaseurassa harjoitellaan veteen tutustumista, uinnin alkeita sekä uimataitoa erilaisissa lapsille tarkoitetuissa ryhmissä.  Ryhmät muodostuvat lapsen tason mukaan, kehityksen myötä siirrytään seuraavaan ryhmään.

Hämeenlinnan Uimaseuran alkeisuimakoulu 1 ja alkeisuimakoulu 2 antavat hyvät lähtökohdat uimaanoppimiselle. Varsinainen turvallinen uimataito opitaan Jatkouimakouluissa 1 ja 2 sekä Vesiralleissa.

Vesirallien viimeisen kurssin, delfiinien, tavoitteena on saavuttaa Pohjoismaisen uimataidon määritelmän mukainen uimataito (Veteen putoamisen jälkeen 200 metriä yhtämittaista uintia, joista 50 metriä selällään).

Käynnissä olevan uimakoulujakson päättymispäivät löytyvät ilmoittautumisen vahvistussähköpostista!

Syksyn uimakoulujaksot 3 ja 4 / 2020

- HML uimahallissa

•    jakso 3, 15-16.8. - 10-11.10
  •    jakso 4, vesiralliryhmiä 25.10, 7-8.11. - 12-13.12

- Lammin uimahalli alkaen 5.9. (1 uimakoulujakso syksyllä?

- Vauvat

•    3 jakso alkaen 5.9.
  •    4 jakso alkaen 31.10

Tervakosken uimahalli -

Lapsen ensimmäisen uimakouluryhmän valitseminen:

1.Yleensä lapset aloittavat joko Vesipeuhulasta (3-4v) tai Alkeisuimakoulu 1:stä (5+ v.). Uimakoulujen etenemiskaaviosta näet kuinka uimakouluissa edetään.
2.

Jos aloittavalla lapsella on jo rohkeutta ja osaamista vedessä, voi hän aloittaa alkeisuimakoulu 2:sta tai jopa myöhemmistä ryhmistä.

Kunkin ryhmän kuvauksesta löytyvät ryhmän lähtövaatimukset, jotka lapsen pitää hallita pystyäkseen osallistumaan ryhmään.

3.

Jos olet epävarma lapsesi vesirohkeuden ja osaamisen tilasta, teidän kannattaa käydä uimahallissa kokeilemassa kuinka vedessä toimiminen ilman kellukkeita sujuu.

Uskaltaako lapsi sukeltaa tai kastautua kokonaan? Mennä veden varaan selin siten, että korvat ovat vedessä?

Jos lapsi osaa uida - kuinka pitkän matkan yhteen menoon? 10 metriä, 15 m, 25 m, 50 m? Lasten allas on 15 metriä ja iso allas on 25 m pitkä. Osaako hän uida kasvot vedessä?

4.Mikäli olet uimahallissa lapsen kanssa käytyäsi epävarma, mistä ryhmästä hänen tulisi aloittaa (osaamisen tai iän puolesta), kysy rohkeasti neuvoa: toimisto@hameenlinnanuimaseura.net, p. 050 401 5000.
5.Jos lapsesi on 10+ -vuotias ja lähtötaso on tällä hetkellä alle jatkouimakoulu II:n lähtövaatimusten, ota yhteyttä, niin pohditaan kuinka kannattaisi edetä.

Kaikki uimaopetusryhmään osallistuvat on vakuutettu tapaturman varalta ohjatun ryhmätoiminnan ajaksi, uimaseuran jäsenmaksu kurssin ajaksi sisältyy kurssin hintaan.