Vesiralli

Vesiralli on noin 6-11-vuotiaille lapsille tarkoitettu uinnin monipuolisuuskurssi. Vesirallit on tarkoitettu jatkouimakoulut käyneille lapsille tai sen tasoisille uimareille.

Vesirallit ovat Uimaliiton konseptin mukainen neljän uimakoulun putki, jonka tavoitteena on saavuttaa pohjoismaisen uimataidon määritelmän mukainen uimataito (putoaminen veteen, jonka jälkeen 200 metriä yhtäjaksoista uintia, joista 50m selällään).

Eteneminen vesiralleissa:

Kursseilla käydään hauskasti ja haastavasti läpi kaikkien uintiurheilumuotojen perusteita. Vesiralli on jaettu neljään jaksoon ja jaksot nimetty eri nimillä. Ensiksi osallistutaan sammakkokurssille, sitten kala-, norppa ja lopuksi delfiinikurssille. Niistä seuraava askel on uimaseuran harrasteryhmät tai taiturikoulut. Voit katsoa tarkemmin vesiralleissa tehtäviä merkkisuorituksia täältä.

Lähtötasovaatimukset:

Ensimmäinen Vesiralli, Sammakot,  kutsuu pyörteisiinsä jatkouimakoulu II:n käyneitä lapsia. Uimataito on siis n. 25m syvässä altaassa. Sammakoiden jälkeen vuorossa on Kalat.

Pääsyvaatimuksena Vesirallin Kaloihin, Norppiin ja Delfiineihin on hyväksytty edellinen kurssi tai riittävä uimataito (edellisen kurssin päättötasoa vastaava).

Jatkouimakoulu II:n käyneet lapset osaavat myös kellua, liukua, uida alkeisrintauintia, alkeiskrooliuintia, alkeisselkäuintia, myyräuintia ja ovat opetelleet rintauinnin potkua. Sammakoista aloittavan lapsen tulisi osata uida 25 metriä selällään ja vatsallaan pääosin kasvot vedessä.

Järjestämme osan Vesiralleista yhden jakson mittaisina ja osan koko kevään pituisina jaksoina, joissa suoritetaan yhdellä ilmoittautumisella kaksi ryhmää, paitsi Delfiinit (mahdollisia yhdistelmiä ovat Sammakot-Kalat, Kalat-Norpat, Norpat-Delfiinit, Delfiinit.)

Jos lapsesi on 10+ -vuotias ja olet epävarma riittävätkö taidot, kysy neuvoa toimisto@hameenlinnanuimaseura.net, p. 050 401 500

Jakso 1 / 2021

Sammakot

- HML uimahallissa la ilta(vesivoimisteluallas) (94€ / 8krt)

Seuraavissa ryhmissä suoritetaan ensin Sammakot ja jatketaan suorittamalla Kalat - yhdellä ilmoittautumisella:

- HML uimahallissa su aamu 190€ / kausi

- HML uimahallissa su ilta (vesivoimisteluallas) 190€ / kausi

- HML uimahallissa su ilta (vesivoimisteluallas) 190€ / kausi

Kaikissa Sammakkoryhmissä lapset kulkevat ohjaajien johdolla pukuhuoneista altaalle ja takaisin käyttäen ohjaajan sukupuolen mukaisia suihkutiloja.

Kalat

- HML uimahallissa la ilta (ala-allas) (94€ / 8krt)

Seuraavissa ryhmissä suoritetaan ensi Kalat ja jatketaan suorittamalla Norpat - yhdellä ilmoittautumisella:

- HML uimahallissa su aamu (vesivoimisteluallas) 190€ / kausi

- HML uimahallissa su ilta (vesivoimisteluallas), 190€ / kausi

Norpat

- HML uimahallissa la ilta (ala-allas) (94€ / 8krt)

Seuraavissa ryhmissä suoritetaan ensi Norpat ja jatketaan suorittamalla Delfiinit - yhdellä ilmoittautumisella:

- HML uimahallissa su aamu(vesivoimisteluallas), 190€ / kausi

- HML uimahallissa su ilta (vesivoimisteluallas), 190€ / kausi

Delfiinit

HUOM! Seuraavissa ryhmissä suoritetaan vain Delfiinikurssi, ryhmä kestää kuitenkin koko kevään: