Ohjeita kurssilaisten vanhemmille HML uimahalliin
Sisäänkäynti ja uloskäynti: Uimahalliin pääsette (aukioloaikojen ulkopuolella olevat kurssit) sisään sivuovesta, joka sijaitsee n. 30m pääovesta oikealle. Uloskäynti tapahtuu myös samasta ovesta, mikäli uimahallin kassa on suljettu!

- la ja su klo 8.30 - 10.40 ja klo 16 - 19.30

- arkisin klo 19.30-21

HUOM! Noina aikoina pääovesta ei saa kulkea sisään eikä ulos!
Rannekkeet uintiryhmien käyttöön ovat säilytysastiassa (metallinen astia). Tullessanne uimakouluun ottakaa ranneke astiasta ja poislähtiessä palauttakaa samaan säilytysastiaan.

Uimahallin kassan ollessa vielä auki, säilytysastia on kahvion takaovella. Kahvion ollessa suljettuna takaoven ulkopuolella.

HUOM! Ranneketta EI palauteta kulkuporttiin.Infotilaisuudet: Ensimmäisellä kerralla pidetään infotilaisuuksia uimahallin aulassa ennen ryhmän alkua. Infotilaisuuksissa käytävät asiat on luettavissa tällä sivulla. Lue myös uimakouluryhmäsi kuvaus sen omalta sivulta etukäteen. Infot pidetään aulassa kahvion edustalla ja ryhmän infotilaisuuden aika on ilmoittautumisen vahvistussähköpostissa. 


Katsomo on auki la ja su klo 9-11 ja 16.30-19. Katsomoon pääsee kulkemaan aulasta portaita pitkin.

HUOM! Korona tilanteen vuoksi, infotilaisuuksia EI järjestetä. Katsomo on suljettu toistaiseksi. Toivomme että uimakoulun ajaksi saattajat poistuvat hallilta.


Pukuhuoneet ja ryhmien aloitus altaalla: Pukuhuoneiden käytöstä kunkin nimenomaisen ryhmän osalta tiedotetaan tekstiviestillä tai sähköpostitse ennen ryhmien aloitusta.

Ryhmäpukkarit sijaitsevat naisten isoa pukuhuonetta vastapäätä. Alapukuhuoneet sijaitsevat kuntosalin alapuolella (sivuovesta tultaessa oikealla portaat alas).

Kullekin ryhmälle kerrotaan erikseen alkuinfossa mitä pukuhuonetta he käyttävät!

 • Vesipeuhuloissa, alkeis- sekä jatkouimakouluissa ohjaajat hakevat lapset pukuhuoneilta, mistä jatkavat suihkun kautta altaalle.
 • Kaikissa Sammakkoryhmissä lapset kulkevat ohjaajien johdolla pukuhuoneista altaalle ja altaalta pukuhuoneeseen kuten uimakouluryhmissä. Ryhmät käyttävät ohjaajien sukupuolen mukaisia suihkutiloja.
 • Osassa vesiralleista ohjaajat hakevat lapset pukuhuoneista ryhmän alkamisaikaan kolmella ensimmäisellä kerralla ja palauttavat tunnin päätteeksi sinne. Näillä kerroilla uintiaika on siten lyhyempi. Tästä poikkeuksena olevissa ryhmissä - joissa toimitaan Sammakoiden tapaan - asiasta mainitaan erikseen ilmoittautumislomakkeessa. Kolmannesta kerrasta eteenpäin lapset kulkevat omatoimisesti pukkareista suihkujen kautta altaalle, jossa KOKOONTUMINEN ON RYHMÄN ILMOITETTUUN ALKAMISAIKAAN. Ryhmä päättyy altaalla sen ilmoitettuun päättymisaikaan, jonka jälkeen lapset omatoimisesti menevät suihkujen ja saunan kautta takaisin pukkariin.
 • Jos vesirallilainen ei osaa omatoimisesti kulkea suihkun kautta altaalle ja sieltä pois, vanhempi voi hänet (paljain pestyin jaloin) viedä sinne ja sieltä hakea.

Varusteet: 

 • Uima-asu, pyyhe, laudeliina, uimalasit ja uimalakki. Uimalasien käyttöä suositellaan, jotta sukeltaminen on miellyttävää ja uidessa näkee. (Lakki ei ole pakollinen, mutta suositellaan kaikille, hygieniasyistä ja lämmön pitämiseksi).
 • Pyyhkeet jätetään pukuhuoneeseen omille paikoilleen (kaappiin) sekaantumisen välttämiseksi.
 • Huoltaja hoitaa lapsen uintikuntoon pukuhuoneessa, eli uintivarusteet ovat valmiiksi katsottuina, vaatteet riisuttuina, uima-asua ei vielä pueta päälle vaan se otetaan käteen. Uimalakki kuitenkin laitetaan lapselle valmiiksi päähän. 

Pukuhuoneesta suihkutiloihin: Vesipeuhuloissa, alkeisuimakouluissa, jatkouimakouluissa

 • Tunnin alkamisaikaan opettaja pyytävää ryhmänsä lapset jonoon. Nimenhuuto tapahtuu vasta altaalla. On tärkeää, että vanhempi tietää mihin ryhmään on lapsensa ilmoittanut!
 • Uimaopettajan johdolla lapset menevät suihkuun ja siitä uimaan. Opettaja avustaa tarvittaessa uima-asun lapsen päälle. Uima-asun pukemista kannattaa kuitenkin harjoitella kotona, suihkuhuoneessa toimiminen sujuu jouhevammin kun lapset osaavat pukea itselleen uima-asun.
 • Jos ryhmässä on kaksi naisohjaajaa ottavat ohjaajat suihkuun valmiina olevat miesten pukuhuoneessa tai molemmissa ryhmiksissä olevat lapset naisten pukuhuoneeseen ja käyttävät naisten suihkuja koko ryhmä.
 • Mikäli myöhästytte ja lapset ovat jo lähteneet pukuhuoneista altaille, tuokaa lapsenne altaalle itse, suihkun kautta. Vanhempi liikkuu suihku- ja allastiloissa paljain jaloin - pese myös omat jalkasi ennen allastilaan menoa.

Uimaopetus altaalla:

 • Opetus tapahtuu lasten altaassa, vesivoimistelualtaassa (ala-allas) tai nostopohja-altaassa.
 • Kaikissa uimakouluryhmissä lasten on tarkoitus olla altaalla keskenään ohjaajien kanssa (vanhempi-lapsi -ryhmät on erikseen mainittu ilmoittautumisessa). Mikäli peuhulaan tuleva lapsi ei ensimmäisillä kerroilla uskalla tulla altaalle ilman vanhempaa, voi vanhempi tulla altaan reunalle mukaan.
 • Viimeisellä uintikerralla kaikki vanhemmat ovat tervetulleita seuraamaan opetusta - silloin ohjaajat jakavat tunnin päätteeksi diplomit, joihin on merkittynä suositus seuraavasta ryhmästä.
 • Allastiloihin voi mennä ainoastaan sisäkäyttöön tarkoitetuilla kengillä tai paljailla, pestyillä jaloilla.
Vastuu lapsista:

 • Vesipeuhulat, alkeis- ja jatkouimakoulut: vastuu lapsista siirtyy ohjaajille, kun he ottavat lapset mukaansa pukuhuoneista. Vastuu siirtyy takaisin vanhemmille, kun lapset palautetaan pukuhuoneeseen. Vanhemman on oltava pukkarissa valmiina ottamaan lasta vastaan uimakoulun ilmoitettuun päättymisaikaan. Voitte tarkistaa ajat laskusta ja vahvistussähköpostista.
 • Vesiralleissa vastuu siirtyy ohjaajille altaalla uimakoulun alkamisaikaan (kun lapsi merkitään nimenhuudossa paikallaolevaksi) ja päättyy altaalla ryhmän ilmoittautumislomakkeessa ilmoitettuun päättymisaikaan. Voitte tarkistaa ajat laskusta ja vahvistussähköpostista.

Poissaolot: Yhden kerran satunnaisista poissaoloista uimakoulusta ei tarvitse erikseen ilmoittaa. Pitempiaikaisista poissaoloista olisi hyvä ilmoittaa.

Ilmoittautumisen ja perumisen ehdot:

>> Kursseille ilmoittautumisen ja osallistumisen perumisen ehdotOhjeita kurssilaisten vanhemmille muihin uimaloihin

Lammin uimahalli

Voutilakeskus