Lasten kurssit

Turvallisuutta lapselle tuhansien järvien maassa

Lasten uimaopetuspolun aikana alkeisuimakouluista vesiralleihin lapsi oppii turvallisen 200m uimataidon

Ryhmien kuvaukset ja lmoittautumiset löytyvät ylävalikosta (mobiililaitteet) tai sivun vasemman reunan valikosta (perinteinen)

Uimaopetuspolun ensimmäiset ryhmät ovat ylimpänä, alaspäin mentäessä edistyneempien ryhmät.

Kunkin ryhmän sivulta löytyvät tarkemmat tiedot siitä kenelle ryhmä on sopiva.

Käynnissä olevan uimakoulujakson päättymispäivät löytyvät ilmoittautumisen vahvistussähköpostista!

Seuraava uimakoulujakso (jakso 4/2017):

- Lammin uimahallissa lauantaisin 16.9. - 25.11.2017 (9krt) (ei opetusta 21.10. ja 4.11.)

- Voutilakeskuksessa lauantaisin 21.10. - 9.12.2017 (8krt) ja sunnuntaisin 22.10. - 17.12.2017 (9krt)

- Kiipulassa sunnuntaisin 22.10. - 17.12.2017 (9krt)

- Ilveskodissa tiistaisin 31.10. - 19.12.2017 (8krt) ja perjantaisin 3.11. - 22.12.2017 (8krt)

- Tervakoskella sunnuntaisin 22.10. - 17.12.2017 (9krt)

Ilmoittautumiset aukeavat jakson 4/2017 ryhmiin alkavat

vesipeuhulat, alkeisuimakoulu 1, alkeisuimakoulu 2: sunnuntaina 8.10.2017 klo 21

muut ryhmät: sunnuntaina 15.10.2017 klo 21

www.hameenlinnanuimaseura.net/ilmoittautumiset

Hämeenlinnan uimahallin ollessa peruskorjauksessa emme kykene järjestämään allastilanteesta (altaat ovat syvempiä kuin HML uimahallissa) johtuen vesipeuhularyhmiä entiseen tapaan lasten altaan matalassa päässä. Sen sijaan vesipeuhularyhmiä järjestetään Voutilakeskuksessa ja Tervakosken uimahallissa siten, että vanhempi on lapsen mukana ryhmässä ainakin ensimmäisillä kerroilla, ja lapsen on käytettävä kellukkeita.

Uimakouluista yleisesti:

Hämeenlinnan Uimaseurassa harjoitellaan veteen tutustuen ja uinnin alkeita opetellen lukuisissa lapsille tarkoitetuissa ryhmissä.  Ryhmät muodostuvat lapsen tason mukaan, kehityksen myötä siirrytään seuraavaan ryhmään.

Hämeenlinnan Uimaseuran alkeisuimakoulu 1:ssä ja alkeisuimakoulu 2:ssa käydään läpi samoja asioita kuin esimerkiksi Hämeenlinnan kaupungin järjestämissä uimakouluissa. Nämä antavat hyvät peruslähtökohdat uimaanoppimiselle. Varsinainen turvallinen uimataito opitaan myöhemmissä Jatkouimakouluissa ja Vesiralleissa.

Vesirallien viimeisen kurssin, delfiinien, tavoitteena on saavuttaa Pohjoismaisen uimataidon määritelmän mukainen uimataito (Veteen putoamisen jälkeen 200 metriä yhtämittaista uintia, joista 50 metriä selällään).

Lapsen ensimmäisen uimakouluryhmän valitseminen

Uimakouluryhmiä on monta, joten aloittavan lapsen ryhmän valinta voi tuottaa päänvaivaa, varsinkin jos lapsi osaa ja uskaltaa jo jonkin verran.

Tässä ohjeita:

1.Yleensä lapset aloittavat joko Vesipeuhulasta (3-4v) tai Alkeisuimakoulu 1:stä (5+ v.). Uimakoulujen etenemiskaaviosta näet kuinka uimakouluissa edetään.
2.

Jos aloittavalla lapsella on jo rohkeutta ja osaamista vedessä, voi hän aloittaa alkeisuimakoulu 2:sta tai jopa myöhemmistä ryhmistä.

Kunkin ryhmän kuvauksesta löytyvät ryhmän lähtövaatimukset, jotka lapsen pitää hallita pystyäkseen osallistumaan ryhmään.

3.

Jos olet epävarma lapsesi vesirohkeuden ja osaamisen tilasta, teidän kannattaa käydä uimahallissa kokeilemassa kuinka vedessä toimiminen ilman kellukkeita sujuu.

Uskaltaako lapsi sukeltaa? mennä lasten altaan syvään päähän ja hypätä siellä pohjasta mahalleen? mennä veden varaan selin niin, että korvat ovat vedessä?

Jos lapsi osaa uida - kuinka pitkän matkan yhteen menoon? 10 metriä, 15 m, 25 m, 50 m? Lasten allas on 15 metriä ja iso allas on 25 m pitkä. Osaako hän uida kasvot vedessä?

4.

Mikäli olet, uimahallissa lapsen kanssa käytyäsi, epävarma mistä ryhmästä hänen tulisi aloittaa (osaamisen tai iän puolesta), kysy rohkeasti neuvoa: kalle(at)hameenlinnanuimaseura.net, 050 401 5000.

5.Jos lapsesi on 10+ -vuotias ja lähtötaso on tällä hetkellä alle jatkouimakoulu II:n lähtövaatimusten, ota yhteyttä ylläolevilla yhteystiedoilla, niin pohditaan kuinka kannattaisi edetä.

Kaikki uimaopetusryhmään osallistuvat on vakuutettu tapaturman varalta ohjatun ryhmätoiminnan ajaksi, uimaseuran jäsenmaksu kurssin ajaksi sisältyy kurssin hintaan.

ilmoittautuminen

Ilmoittautumisen, maksamisen ja osallistumisen perumisen ehdot <<

Sisaralennuksista saa tietoa "Hinnasto Lasten kurssit" -sivulta vasemmasta palkista / ylävalikosta (mobiililaitteet)

Tervetuloa mukaan!

Palautelomake

Haluamme kehittää kurssitoimintaamme! Allaolevalla lomakkeella voit lähettää nimetöntä, rakentavaa palautetta lasten kursseista. Mikäli haluat vastauksen palautteeseesi, kirjoita mukaan vastaamista varten sähköpostiosoitteesi.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.