Lasten kurssit

Turvallisuutta lapselle tuhansien järvien maassa

Lasten uimaopetuspolun aikana alkeisuimakouluista vesiralleihin lapsi oppii turvallisen 200m uimataidon

Ryhmien kuvaukset ja lmoittautumiset löytyvät ylävalikosta (mobiililaitteet) tai sivun vasemman reunan valikosta (perinteinen)

Uimaopetuspolun ensimmäiset ryhmät ovat ylimpänä, alaspäin mentäessä edistyneempien ryhmät.

Kunkin ryhmän sivulta löytyvät tarkemmat tiedot siitä kenelle ryhmä on sopiva.

Käynnissä olevan uimakoulujakson päättymispäivät löytyvät ilmoittautumisen vahvistussähköpostista!

Seuraava uimakoulujakso Hämeenlinnan uimahallissa alkaa lokakuun lopussa. Ilmoittautumiset aukeavat 14.10 klo 21.

Syksyn uimakoulujakso (jakso 4 / 2018):

- HML uimahallissa alkaen 27.-28.10, ilmoittautumiset aukeavat su 14.10 klo 21.

- Lammin uimahalli Lammin uimahallin ryhmät on valitettavasti peruttu syksyn osalta ohjaajan puuttumisen vuoksi. Yritämme järjestää asiaa niin, että uimakoulut saadaan taas pian käyntiin.

Voutilakeskus lauantaisin 3.11 alkean Jatkouimakoulu II kursseja, ilmoittautumiset aukeavat su 14.19 klo 21.

- Tervakosken uimahalli Syksyn 2018 uimakoulujakso Tervakoskella on peruttu.

Ilveskoti

Ilmoittautumiset aukeavat jakson 4/2018 ryhmiin alkavat 14.10. klo 21 osoitteessa

www.hameenlinnanuimaseura.net/ilmoittautumiset

Lisätiedot: niinaheikkila (at) hameenlinnanuimaseura.net, p.050-4015000

Uimakouluista yleisesti:

Hämeenlinnan Uimaseurassa harjoitellaan veteen tutustuen ja uinnin alkeita opetellen lukuisissa lapsille tarkoitetuissa ryhmissä.  Ryhmät muodostuvat lapsen tason mukaan, kehityksen myötä siirrytään seuraavaan ryhmään.

Hämeenlinnan Uimaseuran alkeisuimakoulu 1:ssä ja alkeisuimakoulu 2:ssa käydään läpi samoja asioita kuin esimerkiksi Hämeenlinnan kaupungin järjestämissä uimakouluissa. Nämä antavat hyvät peruslähtökohdat uimaanoppimiselle. Varsinainen turvallinen uimataito opitaan myöhemmissä Jatkouimakouluissa ja Vesiralleissa.

Vesirallien viimeisen kurssin, delfiinien, tavoitteena on saavuttaa Pohjoismaisen uimataidon määritelmän mukainen uimataito (Veteen putoamisen jälkeen 200 metriä yhtämittaista uintia, joista 50 metriä selällään).

Lapsen ensimmäisen uimakouluryhmän valitseminen

Uimakouluryhmiä on monta, joten aloittavan lapsen ryhmän valinta voi tuottaa päänvaivaa, varsinkin jos lapsi osaa ja uskaltaa jo jonkin verran.

Tässä ohjeita:

1.Yleensä lapset aloittavat joko Vesipeuhulasta (3-4v) tai Alkeisuimakoulu 1:stä (5+ v.). Uimakoulujen etenemiskaaviosta näet kuinka uimakouluissa edetään.
2.

Jos aloittavalla lapsella on jo rohkeutta ja osaamista vedessä, voi hän aloittaa alkeisuimakoulu 2:sta tai jopa myöhemmistä ryhmistä.

Kunkin ryhmän kuvauksesta löytyvät ryhmän lähtövaatimukset, jotka lapsen pitää hallita pystyäkseen osallistumaan ryhmään.

3.

Jos olet epävarma lapsesi vesirohkeuden ja osaamisen tilasta, teidän kannattaa käydä uimahallissa kokeilemassa kuinka vedessä toimiminen ilman kellukkeita sujuu.

Uskaltaako lapsi sukeltaa? mennä lasten altaan syvään päähän ja hypätä siellä pohjasta mahalleen? mennä veden varaan selin niin, että korvat ovat vedessä?

Jos lapsi osaa uida - kuinka pitkän matkan yhteen menoon? 10 metriä, 15 m, 25 m, 50 m? Lasten allas on 15 metriä ja iso allas on 25 m pitkä. Osaako hän uida kasvot vedessä?

4.

Mikäli olet, uimahallissa lapsen kanssa käytyäsi, epävarma mistä ryhmästä hänen tulisi aloittaa (osaamisen tai iän puolesta), kysy rohkeasti neuvoa: kalle(at)hameenlinnanuimaseura.net, 050 401 5000.

5.Jos lapsesi on 10+ -vuotias ja lähtötaso on tällä hetkellä alle jatkouimakoulu II:n lähtövaatimusten, ota yhteyttä ylläolevilla yhteystiedoilla, niin pohditaan kuinka kannattaisi edetä.

Kaikki uimaopetusryhmään osallistuvat on vakuutettu tapaturman varalta ohjatun ryhmätoiminnan ajaksi, uimaseuran jäsenmaksu kurssin ajaksi sisältyy kurssin hintaan.

ilmoittautuminen

Ilmoittautumisen, maksamisen ja osallistumisen perumisen ehdot <<

Sisaralennuksista saa tietoa "Hinnasto Lasten kurssit" -sivulta vasemmasta palkista / ylävalikosta (mobiililaitteet)

Tervetuloa mukaan!

Palautelomake

Haluamme kehittää kurssitoimintaamme! Allaolevalla lomakkeella voit lähettää nimetöntä, rakentavaa palautetta lasten kursseista. Mikäli haluat vastauksen palautteeseesi, kirjoita mukaan vastaamista varten sähköpostiosoitteesi.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.