Vesipeuhula

Vesipeuhula 3-5 -vuotiaille lapsille, jotka eivät osaa vielä uida.

Lähtövaatimukset:

Vesipeuhuloita järjestetään nostopohja-altaassa vanhempi-lapsi -ryhminä SEKÄ matalassa lasten altaassa ohjaajien ja lasten välisenä opetustuokiona ilman vanhempaa.

- Ryhmissä joissa vanhempi ei ole mukana lasten on kyettävä toimimaan ohjatussa ryhmässä ilman vanhempaa.

- vanhempi-lapsi -ryhmissä lähtövaatimuksia ei ole.

Nostopohja-altaassa vanhempi-lapsi -ryhmissä vesi on lämmitetty yli 30 asteiseksi ja apuna käytetään speedon kelluntapukuja, niillä kerroilla, kun altaan syvyys on säädetty siten että lasten jalat eivät yllä pohjaan.

Kurssin tavoite:

Vesipeuhulassa tutustutetaan lapsi veden elementtiin leikkien ja mielikuvituksen avulla.

- Vesipeuhulassa ollaan HML uimahallin lasten altaan matalassa päässä ilman vanhempia ja yhdessä ohjaajien kanssa luodaan mukava leikkihetki.

- HML uimahallin nostopohja-altaassa tai Voutilassa järjestettävissä ryhmissä vanhempi on mukana altaassa, muuten toiminta ja sisältö ovat toisiaan pitkälti vastaavia.

Lapsi oppii veden kantavuuden ja vastuksen saloja erilaisten satumaailmojen ja seikkailuratojen avustuksella.

Kurssin tavoitteena on totuttaa lapsi veteen ja antaa valmiudet uinnin oppimiselle, ei vielä siis varsinainen uimataito.

Tavoitteena myös Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton varhaistaitomerkkiin vaadittavat suoritukset: osata/uskaltaa korvien kastaminen selkäasennossa, itsenäinen liikkuminen vedessä, kenguruhyppely/kävely 5m, kastautuminen kokonaan ja itsenäinen altaaseentulo reunalta. Tämän lisäksi harjoitellaan muitakin vedessäliikkumisen taitoja eri asennoissa.

Vesipeuhuloista ja alkeisuimakoulu 1:stä:

Vesipeuhulan ja vesipeuhula 2:n opetussisällöt vastaavat alkeisuimakoulu 1:n sisältöjä, mutta peuhulat on tarkoitettu 3-4 -vuotiaille, kun taas alkeisuimakoulu 1 on tarkoitettu 5+ vuotiaille. Uimakoulujen etenemiskaaviosta näet kuinka peuhuloista ja alkeis 1:stä on tarkoitus siirtyä eteenpäin.

Hinta hinnasto , tarkista myös uusimisen hinta.

Seuraava uimakoulujakso (jakso 3 / 2019)

- Seuraava uimakoulujakso Hämeenlinnan uimahallissa alkaa elokuussa. Ilmoittautumiset aukeavat ma 3.6 klo 9.

- Lammin uimahallissa seuraava uimakoulujakso alkaa la 7.9, ilmoittautumiset aukeavat ma 3.6 klo 9.

- Tervakoskella

Ryhmävaihtoehdot jaksossa 3 / 2019

- HML uimahalli la 24.8. - 12.10.2019 (8 krt/94€) klo 8.55-9.40 (lasten allas, matala pää)

- HML uimahalli la 24.8. - 12.10.2019 (8 krt/94€) klo 17.20-18.05 (lasten allas, matala pää)