Tervakosken uimahalli

Osoite

Tervajoentie 4, 12400

Linkki sijaintiin Google mapsissa ja ajo-ohje

Ajomatka seuran toimistolta Palokunnankatu 15 d:ssä on 20 minuuttia, matka on 26km

Parkkipaikkoja on uimahallin edustalla ja tarvittaessa ympäristössä, kuva vieressä

Järjestettävät ryhmät

(kunkin linkin kautta pääsee näkemään ryhmien alkamisajat ja kuvaukset)

Alkeisuimakoulu 1

Alkeisuimakoulu 2

Jatkouimakoulu I

Aikuisten kurssit (GBF - Get back fit by swimming klo 19.30-20.30)

Ohjeita vanhemmille

Sisäänkäynti:

Uimahalliin pääsette sivuovesta, joka sijaitsee pääovesta vasemmalle (urheilukentälle päin)

Infotilaisuudet:

Ensimmäisellä kerralla pidetään infotilaisuuksia uimahallin aulassa ennen uimakoulujen alkua, infotilaisuuksissa käytävät asiat on luettavissa tällä sivulla.

Infot pidetään noin 15-20 minuuttia ennen ryhmän alkamisaikaa.

Pukuhuoneet:

Allaolevat ohjeet eivät koske vesipeuhularyhmää, jossa vanhemmat tulevat lapsen kanssa altaalle asti.

Käytössämme ovat naisten ja miesten pukuhuoneet. Huoltaja tuo lapsen pukuhuoneeseen oman sukupuolensa mukaisesti. Huoltaja hoitaa lapsen uintikuntoon pukuhuoneessa, eli uintivarusteet ovat valmiiksi katsottuina, vaatteet riisuttuina, uima-asua ei vielä pueta päälle vaan se otetaan käteen. Uimalakki kuitenkin laitetaan lapselle valmiiksi päähän. Uimalaseja ei tarvitse laittaa päähän pukuhuoneessa.

Ryhmän alkamisaikaan ohjaaja pyytää lapset jonoon, ja he lähtevät suihkutiloihin.

Vastuu lapsesta siirtyy uimaopettajalle, kun hän vastaanottaa lapsen huoltajalta ja he siirtyvät pukuhuoneesta suihkutiloihin.

Vastuu lapsesta siirtyy takaisin huoltajalle, kun lapsi palautetaan hänelle ryhmäpukuhuoneeseen tunnin jälkeen. Vanhemman tulee olla valmiina pukuhuoneessa kun lapsi sinne saapuu, sillä uimaopettaja ei voi jättää lasta ilman valvontaa. Kuitenkaan vanhempi ei voi jäädä pukuhuoneeseen uimakoulutunnin ajaksi, vaan hän voi viettää aikaa uimahallin aulassa, käydä lenkillä tai joinakin harvoina erikseen ilmoitettuina aikoina käydä uimassa.

Varusteet:

Uima-asu, pyyhe, uimalasit ja uimalakki. Uimalasien käyttöä suositellaan, jotta sukeltaminen on miellyttävää ja uidessa näkee. (Lakki ei ole pakollinen, mutta suositellaan kaikille, hygieniasyistä ja lämmön pitämiseksi. Jos lapsella on pitkät hiukset, on oltava lakki tai hiukset kiinni).

Pyyhkeet jätetään pukuhuoneeseen omille paikoilleen sekaantumisen välttämiseksi.

Pukuhuoneesta suihkutiloihin:

Tunnin alkamisaikaan opettaja pyytävää ryhmänsä lapset jonoon. Nimenhuuto tapahtuu vasta altaalla.

Uimaopettajan johdolla lapset menevät suihkuun ja siitä uimaan. Opettaja avustaa tarvittaessa uima-asun lapsen päälle. Uima-asun pukemista kannattaa kuitenkin harjoitella kotona, suihkuhuoneessa toimiminen sujuu jouhevammin kun lapset osaavat pukea itselleen uima-asun.

Jos ryhmässä on kaksi naisohjaajaa ottavat ohjaajat valmiiksi riisutut lapset naisten pukuhuoneeseen ja sieltä sitten naisten suihkuun. Tunnin päätteeksi lapset palautetaan samaa reittiä.

Mikäli myöhästytte ja lapset ovat jo lähteneet pukuhuoneista altaille, tuokaa lapsenne altaalle itse, suihkun kautta.

Uimaopetus altaalla:

Opetus tapahtuu lasten altaassa tai isossa altaassa (taiturit, aikuiset)

Opetuksen päätyttyä ohjaaja vie lapset suihkuun ja lopuksi tuo heidät pukuhuoneeseen, jossa huoltaja ottaa lapsen vastuulleen.

Kaikissa uimakouluryhmissä lasten on tarkoitus olla altaalla keskenään ohjaajien kanssa.

Viimeisellä uintikerralla kaikki vanhemmat ovat tervetulleita seuraamaan opetusta, silloin ohjaajat jakavat tunnin päätteeksi diplomit, joihin on merkittynä suositus seuraavasta ryhmästä.

Allastiloihin voi mennä ainoastaan sisäkäyttöön tarkoitetuilla kengillä tai paljailla, pestyillä jaloilla.

Saunoista

Toistaiseksi Tervakosken uimahallissa saunat eivät ole lämmitettynä ryhmiemme aikana.

Poissaolot:

Yhden kerran satunnaisista poissaoloista uimakoulusta ei tarvitse erikseen ilmoittaa. Pitempiaikaisista poissaoloista olisi hyvä ilmoittaa.

Ilmoittautumisen ja perumisen ehdot

>> Kursseille ilmoittautumisen ja osallistumisen perumisen ehdot

Tervakosken uimahallille