Uimaopetus

Uimaopetus Hämeenlinnan uimaseurassa

Uimaopetus jakautuu seurassamme viiteen osaan:

Kukin ylläolevista toimii linkkinä kyseisen ryhmän sivuille. Käy tutustumassa!

Tässä kuitenkin pikaisesti mitä kukin sisältää:

Vauva- ja perheuintiryhmiä järjestämme heti 3kk ikäisten vauvojen perheille, ja tästä aina kahden vuoden ikään saakka. Perheryhmässä mukana oleva vanhempi sisarus saa toki olla vanhempikin :)

Lasten ryhmät muodostavat uimaanopettelijan polun. Ne alkavat 3-4 -vuotiaiden Vesipeuhuloista, jatkuvat 5-9 -vuotiaiden alkeisuimakouluilla (useat aloittavat näistä) ja jatkouimakouluilla, ja päättyvät 6-12 -vuotiaiden Vesiralleihin. Seuraava ryhmä jatkaa aina siitä, mihin edellinen päättyi ja viimeinen vesiralliryhmä päättyy 200 metrin uimataitoon (Pohjoismainen uimataitoisen määritelmä). Mukaan ryhmiin voi tulla missä vaiheessa vain lapsen sen hetkisen uimataidon mukaan.

Nuorten ryhmät alkavat myös täydestä uimataidottomuudesta alkeisuimakouluryhmällä ja jatkuvat harrasteryhmällä sekä Junior Lifesaver -hengenpelastusryhmällä. Nuorten ryhmät on tarkoitettu noin 12-17 -vuotiaille.

Aikuisten ryhmät niin ikään muodostavat uimarin polun alkaen alkeisuimakoulusta, jatkuen jatkouimakoulun kautta uintitekniikkakursseihin ja kuntouintiryhmiin. Alkeisuimakouluryhmiin ovat tervetulleita kaikki uimataidottomat yli 18-vuotiaat, uintitekniikkakurssille osallistujien pitää osata uida 200 metriä.

Erityisryhmät sisältävät tällä hetkellä Erityisvesipeuhularyhmän ja Erityisharrasteryhmän. Erityisvesipeuhulaan ovat tervetulleita yli 2-vuotiaat erityislapset vanhempineen, erityisharrasteryhmään puolestaan yli 12-vuotiaat uimataitoiset.

Näiden lisäksi järjestämme yksityisopetusta ja tilausryhmiä esim. yrityksille ja kaveriporukoille, sekä uimaopetusta kouluryhmille.