Ohjeet kursseille osallistuville

HÄMEENLINNAN UIMAHALLI


Sisäänkäynti ja uloskäynti: Uimahalliin pääsette (aukioloaikojen ulkopuolella olevat kurssit) sisään sivuovesta, joka sijaitsee n. 30m pääovesta oikealle. Uloskäynti tapahtuu myös samasta ovesta, mikäli uimahallin kassa on suljettu!

- la ja su klo 8.30 - 10.40 ja klo 16 - 19.45

- arkisin klo 19.30-21.30

HUOM! Edellä mainittuina aikoina pääovesta ei saa kulkea sisään eikä ulos! 

Rannekkeet uimareiden käyttöön ovat metallisessa säilytysastiassa (kahvion astianpalautus pisteellä). Tullessanne uimakouluun ottakaa ranneke astiasta ja uimakoulusta lähtiessä palauttakaa samaan säilytysastiaan. Pidä sama ranneke mukana koko uimakoulukerran ajan, koska lukitun kaapin saa avattua vain samalla rannekkeella. 

Kadonneesta rannekkeesta veloitamme 100€.

HUOM! Ranneketta EI palauteta kulkuporttiin.


Pukuhuoneet ja ryhmien aloitus altaalla: Kaikki ryhmät käyttävät yleisiä naisten- ja miesten pukuhuoneita.

  • Kaikissa ryhmissä vanhemmat saattavat tai lapset kulkevat omatoimisesti pukuhuoneista suihkujen kautta altaalle, jossa kokoontuminen on ryhmän ilmoitettuun alkamisaikaan. 
    HUOM! Suihkussa käytävä ilman uima-asua!
  • Ryhmä päättyy altaalla sen ilmoitettuun päättymisaikaan, jolloin hakijat noutavat tai lapset omatoimisesti menevät suihkujen ja saunan kautta takaisin pukuhuoneisiin. Hakijan tulee olla paikalla ryhmän ilmoitettuun päättymisaikaan!
  • Allastiloihin voi mennä ainoastaan sisäkäyttöön tarkoitetuilla kengillä tai paljailla, pestyillä jaloilla.

Varusteet: 

  • Uima-asu, pyyhe, laudeliina, uimalasit ja uimalakki. Uimalasien käyttöä suositellaan, jotta sukeltaminen on miellyttävää ja uidessa näkee. (Lakki ei ole pakollinen, mutta suositellaan kaikille, hygieniasyistä ja lämmön pitämiseksi).

Uimaopetus altaalla:

  • Opetus tapahtuu lasten altaassa, ala-altaassa (vesivoimisteluallas) tai nostopohja-altaassa.
  • Kaikissa uimakouluryhmissä lasten on tarkoitus olla altaalla keskenään ohjaajien kanssa (vanhempi-lapsi -ryhmät on erikseen mainittu). 
  • Viimeisellä uintikerralla kaikki vanhemmat ovat tervetulleita mukaan uimaan! Viimeisellä kerralla ei ole ohjausta, vaan perheille vapaa uintikerta.

Vastuu lapsista:

  • Kaikissa lasten ja nuorten ryhmissä vastuu siirtyy ohjaajille altaalla uimakoulun alkamisaikaan ja päättyy altaalla ryhmän päättymisaikaan.

Poissaolot: Yhden kerran satunnaisista poissaoloista uimakoulusta ei tarvitse erikseen ilmoittaa. Pitempiaikaisista poissaoloista olisi hyvä ilmoittaa.

Ilmoittautumisen ja perumisen ehdot:

>> Kursseille ilmoittautumisen ja osallistumisen perumisen ehdot